dimarts, 1 de març del 2016

L'EDUCACIÓ EN FINLÀNDIA


 Bona nit!

M’agradaria haver tractat aquest tema abans, ja que l’escola en Finlàndia em pareix un exemple a seguir. Uns companys i jo em realitzat en l’assignatura d’organització un treball sobre aquest tema on expliquem les diferències que hi ha entre l’educació en Espanya i en Finlàndia. Altres punts que tractem són les metodologies que s’utilitzen i perquè el sistema educatiu Finlandés té tant èxit educatiu.
Pel que fa a l’educació en Espanya, s’observa que respecte a les lleis educatives que s’han establert són per interessos ideològics. Aquestes lleis les fan els polítics i no deixen participar a cap membre del sistema educatiu, són molt poques les lleis que han establert avanços en l’educació.
Pel contrari en Finlàndia, s’observa que les lleis educatives que es fan, s’estableixen mitjançant uns consens entre polítics, mestres, és a dir, tenen en compte qualsevol opinió dels mestres. Per als finlandesos els mestres són persones molt importants en la societat perquè formen a les futures generacions no com en Espanya perquè tant la nostra carrera com la nostra professió ha perdut prestigi.
Aquests aspectes respecte a Espanya són alguns dels errors que és produeixen en l’educació, per tant, és necessari que en temes de l’educació compten amb l’ajuda de docents i alguns dels agents de l’educació per a què s’aconseguisca avanços en l’educació. És veritat que per a què Espanya tinga un sistema educatiu paregut al de Finlàndia necessita molt de temps per a poder adaptar metodologies en l’aula, augmentar la formació dels docents i sobretot poder canviar la cultura i l’opinió que es té sobre els docents i l’educació.

Gràcies a aquest treball he pogut saber més sobre l’educació en Finlàndia tant la seua història com la seua evolució educativa i quines coses deurien canviar en Espanya per a què en el nostre sistema educatiu es produïsca un avanç i “una educació de qualitat”.   







En aquestes imatges podeu observar com són algunes aules de les escoles en Finlàndia i els espais que tenen els xiquets. Si voleu saber més podeu informar-vos en internet i veure algun programa que s’ha fet respecte aquest tema, jo recomane el programa de Salvados on es parla de l’escola en Finlàndia.

Espere que vos agrade! 


http://www.dailymotion.com/video/xx9uft_salvados-cuestion-de-educacion_shortfilms

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada