dimecres, 2 de març del 2016

LES AULES HOSPITALÀRIES

Bon matí!

Hui parlaré sobre els docents que treballen en les aules hospitalàries, ja que la funció que tenen als hospitals pense que és molt important i sobretot ajuden i ensenyen als xiquets perquè el seu aprenentatge siga endavant.

L’objectiu principal de l’aula hospitalària és l’atenció escolar dels xiquets hospitalitzats, en aquestes aules són atesos xiquets que durant un cert temps o període més o menys llarg, pateixen diversos trastorns ja siguen físics, malalties, ruptures o operacions, per tant, deuen ser ingressats en un hospital.

D’aquesta manera, els xiquets poden continuar amb el procés educatiu amb total normalitat dins d’un ambient que no és igual al familiar, escolar i social, ja que es troba fora del que han viscut els xiquets.

Les aules hospitalàries posseeixen característiques que fan que l’activitat a desenvolupar siga diferent, per això aquestes aules deuen ser espais lliures, flexibles atenent únicament a les necessitats del xiquet hospitalitzat perquè més endavant es puga incorporar a les seues tasques escolars.
Les actuacions dels mestres i de les mestres que treballen en aquestes aules deuen tenir en compte totes les circumstàncies que rodegen al xiquet hospitalitzat; la desmotivació, l’ansietat etc.

Aquests docents, tenen un paper molt important perquè ells poden emprar tècniques per poder fomentar la creativitat, les habilitats i capacitats de manipulació, el perfeccionament de les destreses i introduir la utilització de les noves tecnologies entre altres.

En aquestes actuacions, s'ha de tindre molt present dos components fonamentals, en tot procés educatiu s'ha d'incloure tant el personal sanitari com tota la comunitat educativa per a fer possible l’ensenyança dels xiquets i xiquetes per a fomentar bones relacions entre tots.

Ací a València en molts hospitals hi han aules hospitalàries, al hospital la Fe en la seua web podeu observar com son les aules i com treballen els mestres.


http://www.lafe.san.gva.es/unidad-pedagogica-hospitalaria 

Espere que vos agrade!


                                                                                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada